Γιατί έχω ευαίσθητη επιδερμίδα Γιατί έχω ευαίσθητη επιδερμίδα

Γιατί έχω ευαίσθητη επιδερμίδα & πως να το αντιμετωπίσω;

 

Γιατί έχω ευαίσθητη επιδερμίδα; Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί μεγάλη μερίδα του σημερινού πληθυσμού. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα; Πώς την αναγνωρίζετε; Ποια προϊόντα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ώστε να μην την ερεθίζετε περισσότερο; Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα συνεχίστε να διαβάζετε!

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ!
Η Garnier διεξήγαγε έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 3.000 γυναίκες στην Ευρώπη –και το 50% αυτών ανέφεραν ότι έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ»;
Σημαίνει ότι η επιδερμίδα παρουσιάζει αυξημένη αντιδραστικότητα απέναντι στις καταπονήσεις που το σώμα μας συνήθως μπορεί να ανεχθεί. Η ευαίσθητη επιδερμίδα κοκκινίζει εύκολα, η θερμοκρασία της είναι πιο υψηλή, είναι λεπτή, ανοιχτόχρωμη, συχνά ξηρή και απολεπίζεται επιφανειακά.

Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ ΑΠΟ:
- Σαπούνια, απορρυπαντικά.
- Προϊόντα για το ξύρισμα και για μετά το ξύρισμα.
- Το περιβάλλον –κρύο, ζέστη, θερμοκρασία... 
- Το στρες, τα συναισθήματα.
- Τη διατροφή.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα, κάνοντάς σας να νοιώθετε το πρόσωπό σας ξηρό και να σας τραβάει. Η επιδερμίδα γίνεται λιγότερο ανθεκτική ενάντια στις καταπονήσεις και πιο επιρρεπής στην ερυθρότητα.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ
Αρχικά η ευαίσθητη επιδερμίδα χρειάζεται προϊόντα τα οποία περιέχουν ήπιους καθαριστικούς παράγοντες, που να μην ερεθίζουν την επιδερμίδα περαιτέρω. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, ήπια προϊόντα περιποίησης προσώπου τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για ευαίσθητες επιδερμίδες.