Γιατί έχω λιπαρή επιδερμίδα Γιατί έχω λιπαρή επιδερμίδα

Γιατί έχω λιπαρή επιδερμίδα & πως να το αντιμετωπίσω;


Μα γιατί έχω λιπαρή επιδερμίδα; Είναι ένα ερώτημα που έχουν πολλοί άνδρες και γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα. Η έντονη λιπαρότητα προσώπου ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, το οποίο αναζητά τρόπο να απαλλαχθεί από τη λιπαρότητα και τη γυαλάδα του προσώπου. 

Η ΓΥΑΛΑΔΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ...
την αυξημένη παραγωγή σμήγματος, μιας ουσίας που συμβάλλει στην προστασία της επιδερμίδας, καθώς δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ ενάντια στους εξωτερικούς παράγοντες, που μπορεί να βλάψουν την επιδερμίδα.

ΣΜΗΓΜΑ;
Το σμήγμα εκκρίνεται από τους σμηγματογόνους αδένες, των οποίων η δραστηριότητα είναι πιο έντονη στο πρόσωπο και στο άνω μέρος του στήθους –γι’ αυτό τα σπυράκια και οι ατέλειες εμφανίζονται συνήθως στις δύο αυτές περιοχές.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΓΥΑΛΑΔΑ
Η λιπαρή επιδερμίδα είναι κατά πολύ συνηθέστερη μεταξύ των εφήβων. Κατά την εφηβεία, τα επίπεδα των ορμονών αλλάζουν, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής σμήγματος. 

ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ;
Αρχικά ξεκινάς από τον σωστό καθαρισμό της επιδερμίδας. Χρησιμοποίησε προϊόντα τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για λιπαρές επιδερμίδες και πρόσθεσε στη ρουτίνα σου μια απολέπιση 1 -2 φορές την εβδομάδα. Με την απολέπιση θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και θα απομακρύνεις την περίσσεια σμήγματος. Τέλος ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου με σωστή ενυδατική κρέμα προσώπου για λιπαρά δέρματα μπορείς να διατηρήσεις την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου και παράλληλα να ρυθμίσεις τη λιπαρότητα και τη γυαλάδα. Τέλος, το αντηλιακό είναι ο καλύτερός σου φίλος, καθώς σε προστατεύει από την ακτινοβολία. Χρησιμοποίησε το  σωστό ματ αντηλιακό για λιπαρές επιδερμίδες για να αποφύγεις τη λιπαρή αίσθηση.