4 Πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το καθαρισμό του προσώπου 4 Πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το καθαρισμό του προσώπου

4 Πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το καθαρισμό του προσώπου


Το να βρείτε τον καταλληλότερο τρόπο να καθαρίζετε το πρόσωπό σας μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση, και συχνά η περιποίηση της επιδερμίδας σας φαντάζει σαν μια ατέλειωτη διαδικασία. Ωστόσο, είτε προτιμάτε το τζελ καθαρισμού είτε το σαπούνι, είτε έχετε κανονική επιδερμίδα είτε ξηρή, λιπαρή ή μεικτή, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να αμελείτε.

1. Λάβετε υπόψη τον τύπο της επιδερμίδας σας

Είτε δεν αλλάζετε με τίποτα την κλασσική μέθοδο με νερό και σαπούνι, είτε είστε λάτρης των μοντέρνων προϊόντων ομορφιάς και θέλετε το πιο καινούριο τζελ που κυκλοφορεί, είναι σημαντικό να ξέρετε τον τύπο της επιδερμίδας σας. Το πιθανότερο είναι να έχετε κανονική, ξηρή, λιπαρή, ευαίσθητη ή μεικτή επιδερμίδα. Αφού προσδιορίσετε τον τύπο της επιδερμίδας σας, επιλέξτε προϊόντα σχεδιασμένα ειδικά για αυτόν. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκομίσετε τα βέλτιστα αποτελέσματα από το πρόγραμμα περιποίησής σας. Το Micellar Cleansing Gel Wash είναι ένα νέο τέλειο προϊόν για τον καθαρισμό του προσώπου. Είναι τόσο απαλό ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα μάτια και τα χείλη, και ταυτόχρονα εξαιρετικά αποτελεσματικό για να απομακρύνει κάθε ίχνος μακιγιάζ και ρύπων. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα κι αν το προϊόν σας είναι καλό, και πάλι πρέπει να είστε προσεκτική κατά τον καθαρισμό του προσώπου σας.

2. Προσέξτε τη θερμοκρασία του νερού

Μπορεί να σας φαίνεται δελεαστικό να πλύνετε το πρόσωπό σας με λίγο ζεστό νερό, ιδίως αν είχατε μια κουραστική μέρα. Ή μπορεί να θέλετε να δροσιστείτε ρίχνοντας άφθονο παγωμένο νερό στο μέτωπό σας. Ωστόσο, μολονότι και οι δύο τρόποι μοιάζουν χαλαρωτικοί, το χλιαρό νερό είναι η καλύτερη επιλογή για τον καθαρισμό του προσώπου σας. Το κρύο νερό δεν θα απομακρύνει επαρκώς τους ρύπους, ενώ το ζεστό μπορεί να ξηράνει ή να ερεθίσει την επιδερμίδα σας.

3. Πώς να καθαρίσετε σωστά το πρόσωπό σας

Το ιδανικό είναι να εφαρμόσετε τη λοσιόν καθαρισμού κάνοντας μασάζ μόνο με τα χέρια σας, καθώς τα πανάκια και τα σφουγγαράκια μπορεί να είναι πηγή βακτηρίων και να προκαλέσουν εξάρσεις ακμής. Κάντε αφρό με κυκλικές, ανοδικές κινήσεις, και μην ξεχνάτε βασικές περιοχές του προσώπου, όπως το πηγούνι, το μέτωπο και τα πλαϊνά της μύτης. Είναι καλό να μην κάνετε απολέπιση σε καθημερινή βάση. Ένα καλής ποιότητας τζελ καθαρισμού είναι αρκετό για να αφαιρέσετε όλους τους ρύπους. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα –μία το πρωί και μία το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Έρευνες δείχνουν ότι ο καθαρισμός δύο φορές την ημέρα βοηθά την επιδερμίδα να παραμείνει υγιής.

4. Και τι γίνεται με το στέγνωμα;

Πολλές γυναίκες τρίβουν δυνατά το πρόσωπό τους με μια πετσέτα, όμως αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, ειδικά αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα. Στεγνώστε ταμπονάροντας απαλά με μια καθαρή, στεγνή πετσέτα –αυτό θα αφήσει το πρόσωπό σας γεμάτο φρεσκάδα, τέλεια προετοιμασμένο για τη μέρα ή τη νύχτα που έρχεται.