Πώς να χρησιμοποιήσεις το ξηρό σαμπουάν Πώς να χρησιμοποιήσεις το ξηρό σαμπουάν

Πώς να χρησιμοποιήσεις το ξηρό σαμπουάν

 

Σκέφτεστε λοιπόν να ξεκινήσετε το ξηρό σαμπουάν, αλλά δεν είστε σίγουρη πώς πρέπει να το χρησιμοποιείτε. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλα τα οφέλη αυτού του προϊόντος, που μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές!

Τι είδους;

Πρώτα από όλα, πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά, σκεφτείτε τι ανάγκες έχετε. Το ξηρό σαμπουάν διατίθεται πλέον σε μια ευρύτατη γκάμα διαφορετικών ειδών, καθένα εκ των οποίων είναι σχεδιασμένο να εξυπηρετεί κάποιον συγκεκριμένο σκοπό.

Ψάχνετε ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού, το οποίο θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη λιπαρότητα τις μέρες που μεσολαβούν ανάμεσα στα λουσίματα; Δοκιμάστε ένα ξηρό σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά, το οποίο θα απορροφήσει και θα απομακρύνει κάθε ίχνος λιπαρότητας και ρύπων.

Από την άλλη, ίσως έχετε λεπτά, άτονα μαλλιά, και θέλετε να τους δώσετε περισσότερο όγκο και να διευκολύνετε το φορμάρισμά τους. Το ξηρό σαμπουάν θα σας φανεί πολύ χρήσιμο και σε αυτήν την περίπτωση, καθώς προσφέρει υπέροχο όγκο και κράτημα.

Πώς;

Πώς χρησιμοποιείται λοιπόν; Είναι σε μορφή σπρέι και λειτουργεί σαν σαμπουάν εξολοθρεύοντας τη λιπαρότητα.

Ακολουθώντας τους ίδιους κανόνες που ισχύουν και για τη λακ, κρατήστε το μπουκάλι περίπου δεκαπέντε εκατοστά μακριά. Και να θυμάστε ότι το ξηρό σαμπουάν προορίζεται για το μαλλιά σας και όχι για το τριχωτό της κεφαλής, γι’ αυτό μην το τρίβετε απευθείας στο κεφάλι όπως θα κάνατε με ένα κανονικό σαμπουάν.

Επίσης, οποιοδήποτε προϊόν κι αν επιλέξετε, αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά προτού χτενίσετε ή βουρτσίσετε τα μαλλιά σας. Αυτά τα λεπτά είναι πολύ σημαντικά, καθώς τότε είναι που το σαμπουάν απομακρύνει όλη τη λιπαρότητα και τους ρύπους.

Τέλος, αν θέλετε να κάνετε κάποιο χτένισμα, μπορείτε ελεύθερα να ισιώσετε τα μαλλιά σας ή να τα κάνετε μπούκλες μετά την εφαρμογή –θα διαπιστώσετε μάλιστα ότι το ξηρό σαμπουάν δίνει κράτημα και διευκολύνει το φορμάρισμα.

Με λίγα λόγια, το ξηρό σαμπουάν είναι ένας πολύ καλός τρόπος να απαλλαγείτε από τη λιπαρότητα και να φρεσκάρετε το χτένισμά σας την τελευταία στιγμή –κι όλα αυτά χωρίς ούτε μια σταγόνα νερό! Δεν θα πρέπει, βέβαια, να αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου το λούσιμο των μαλλιών σας με κανονικό σαμπουάν.