Μάσκα μαλλιών με κερατίνη: Ποια είναι τα οφέλη της; Μάσκα μαλλιών με κερατίνη: Ποια είναι τα οφέλη της;

Μάσκα μαλλιών με κερατίνη: Ποια είναι τα οφέλη της;

  

Ήξερες ότι τα μαλλιά σου είναι πιο δυνατά από το ατσάλι ως προς το πόσο αντέχουν στο τέντωμα πριν φτάσουν να σπάσουν; Κι όμως! Σε αυτό το εντυπωσιακό συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές του MIT σε εργασία τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science το 2020, επιβεβαιώνοντας μια σειρά από προηγούμενες μελέτες γύρω από το συγκεκριμένο «παράδοξο» της ανθρώπινης τρίχας. Αυτή η εντυπωσιακή αντοχή της, όπως εξηγούν οι ειδικοί, οφείλεται αφενός στην δομή της που αποτελείται από πολλαπλές στοιβάδες και πεπτιδικές αλυσίδες που «πλέκονται» σαν έλικας μεταξύ τους, αφετέρου στο ίδιο το «υλικό» από το οποίο είναι φτιαγμένη, το οποίο αποτελείται κυρίως από κερατίνη. 

Τι είναι η κερατίνη;

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούς για την κερατίνη κάθε φορά που γίνεται κουβέντα γύρω από την δύναμη και την ποιότητα των μαλλιών – και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η κερατίνη είναι μια δομική και προστατευτική πρωτεΐνη που αποτελεί το 95% της τρίχας (υπάρχει  και στα νύχια αλλά και στην επιδερμίδα) και είναι «υπεύθυνη» για τη δύναμη των μαλλιών, καθώς και για να εμποδίζει το σπάσιμο, το φριζάρισμα, τη φθορά από τη θερμότητα. Ωστόσο, ενδογενείς παράγοντες όπως η ελλιπής διατροφή, το στρες, οι ορμονικές αλλαγές αλλά, κυρίως, εξωγενείς παράγοντες με βασικούς «ενόχους» τεχνικές/χημικές εργασίες όπως το ντεκαπάζ, η βαφή κλπ., αλλά και η καθημερινή χρήση θερμικών εργαλείων styling που φτάνουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, καταστρέφουν την φυσική κερατίνη της τρίχας. Αποτέλεσμα: όσο το ποσοστό της κερατίνης μειώνεται, τόσο αποδιοργανώνεται και «χαλαρώνει» η εσωτερική δομή της τρίχας, η ποιότητα των μαλλιών πέφτει κατακόρυφα και αυτό αντανακλάται στην εικόνα τους καθώς γίνονται πορώδη, φριζάρουν ανεξέλεγκτα, σπάνε εύκολα, γίνονται θαμπά κλπ. 

Κερατίνη στο σπίτι: Δώσε το φιλί της ζωής στα ταλαιπωρημένα μαλλιά σου!  

Ποιος είναι ο τρόπος να ξαναβρούν τα μαλλιά τη δύναμη, την ελαστικότητα, την ομορφιά τους; Η αναπλήρωση της χαμένης κερατίνης τους! Πάνω σε αυτή τη λογική έχουν βασιστεί οι θεραπείες κερατίνης στο κομμωτήριο, οι οποίες όμως είναι τόσο δημοφιλείς όσο και αμφιλεγόμενες, εξαιτίας της τεχνικής πάνω στην οποία βασίζονται. Τα καλά νέα είναι πως δεν χρειάζεται να μπεις σε αυτή τη διαδικασία αφού πλέον υπάρχουν προϊόντα φροντίδας στο σπίτι τα οποία δίνουν ένα πολύ κοντινό αποτέλεσμα σε αυτό της επαγγελματικής θεραπείας με κερατίνη και χωρίς κανένα ρίσκο, ενώ είναι και budget friendly! 

Αν, λοιπόν, τα μαλλιά σου είναι φθαρμένα και ταλαιπωρημένα, η πρώτη κίνηση που χρειάζεται να κάνεις… χθες είναι να αντικαταστήσεις το haircare σου με συνθέσεις ειδικά μελετημένες να αναπληρώνουν την απώλεια κερατίνης. Best selling σε αυτή την κατηγορία, η μάσκα μαλλιών με κερατίνη Keratin Hair Bomb Mask από τη σειρά Fructis Damage Eraser είναι μια... βόμβα ενταντικής επανόρθωσης! Η σύνθεσή της είναι ενισχυμένη με 14% επανορθωτικό σύμπλεγμα κερατίνης και έλαιο marula, ένας power συνδυασμός συστατικών που επαναφέρει την χαμένη κερατίνη για 99% λιγότερη φθορά. Ιδανική για όλους τους τύπους μαλλιών, αυτή η vegan μάσκα μαλλιών με κερατίνη χαρίζει στα ταλαιπωρημένα μαλλιά ακριβώς αυτό που έχουν ανάγκη: ανθεκτικότητα και ζωντάνια, με 10 x περισσότερη αντοχή και 2 x λιγότερες σπασμένες άκρες! 

Η σειρά Fructis Damage Eraser καλύπτει κάθε στάδιο του haircare και αποτελείται από το Σαμπουάν για ενδυνάμωση, το Conditioner για απαλότητα, τη Μάσκα μαλλιών με κερατίνη για εντατική επανόρθωση αλλά και την Keratin Filler Κρέμα Μαλλιών για Επαναφορά Κερατίνης, μια σύνθεση με 19% έλαιο marula και επανορθωτικό σύμπλεγμα κερατίνης, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως pre-shampoo treatment ή μετά το σαμπουάν, για 66% λιγότερη φθορά και 89% περισσότερη αντοχή.  

Extra tip
Μαζί με το εξειδικευμένο haircare για την αποκατάσταση της κερατίνης των μαλλιών σου και την επαναφορά της δύναμης, της απαλότητας και της λάμψης τους, χρειάζεται να περιορίσεις όσο γίνεται τις συνήθειες που καταστρέφουν την κερατίνη: απόφυγε όσο μπορείς τις «επιθετικές» τεχνικές εργασίες, όπως το ντεκαπάζ ή η περμανάντ, περιόρισε στο ελάχιστο τη χρήση θερμικών εργαλείων styling και μην ξεχνάς ποτέ να τα θωρακίζεις από τις καταστροφικές υψηλές θερμοκρασίες εφαρμόζοντας πριν το styling ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν.