Περιποίηση μαλλιών με ευεργετικά συστατικά

ΑΡΧΙΚΗ

ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΜΑΣ
 

Αποκαλύπτουμε τον πλούτο των συνταγών μας, την πηγή αποτελεσματικότητας των προϊόντων μας. Επίλεξε το συστατικό που τράβηξε την προσοχή σου και άσε να σου πούμε την ιστορία του και τα ευεργετικά οφέλη του.

  • Μέλι

    Μέλι

    Βρώμη

    Βρώμη

    Βασιλικός πολτός

  • Έλαιο καμέλιας

    Έλαιο καμέλιας

  • Πρόπολη

    Έλαιο ελιάς

    Έλαιο ελιάς

    Έλαιο αργκάν

    Έλαιο αργκάν

  • Άργιλος

    Άργιλος

    shea-butter

    Κίτρο

  • Κράνμπερι

    Κράνμπερι

  • Κρέμα ρυζιού

    Κρέμα ρυζιού

Μέλι

Ένα πανάρχαιο νέκταρ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες,

το μέλι είναι γνωστό ότι θρέφει χωρίς να βαραίνει και προσφέρει εξαιρετική απαλότητα και ελαστικότητα στα μαλλιά και την επιδερμιδα. Κάποτε αποτελούσε μια πολυτέλεια για τους πιο εύπορους ανθρώπους, και με ρίζες από την Ασία, έχει χρησιμοποιηθεί από όλους, από τους αρχαίους Αιγυπτίους μέχρι τους αρχαίους Κινέζους. Εκτιμάται όχι μόνο για το γλυκό άρωμα του, αλλά και για τις αποδεδειγμένες αντισηπτικές ιδιότητες και τα οφέλη ενυδάτωσης που έχει. Το μέλι είναι το δώρο των μελισσών στη γη και οι θεραπευτικές ιδιότητες του το καθιστούν κατάλληλο ακόμα και για την πιο ευαίσθητη επιδερμίδα. Όταν χρησιμοποιείται ως μέρος μιας συνταγής ομορφιάς, είναι αναζωογονητικό και αφήνει τα μαλλιά μεταξένια, ενώ κάνει την επιδερμιδα να ακτινοβολεί.

Βρώμη

Το γάλα βρώμης προκύπτει από μία παλιά διαδικασία κατά την οποία η βρώμη εμποτίζεταιι με ζεστό νερό. Το αποτέλεσμα είναι ένα καταπραϋντικό, κατευναστικό υγρό που είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β1, ασβέστιο και σίδηρο. Η βρώμη λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και δημιουργεί μια χαλαρωτική επίδραση όταν εφαρμόζεται στην επιδερμιδα, ενώ όταν χρησιμοποιείται σε καλλυντικά προϊόντα για τα μαλλιά προσφέρει απαλότητα και ενυδάτωση, ενώ ταυτόχρονα καταπραϋνει και μαλακώνει το ευαίσθητο τριχωτό.

Βασιλικός πολτός

Εμπλουτισμένος με ιδιότητες αντιγήρανσης και αναδόμησης,

ο βασιλικός πολτός έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα στην ομορφιά και τη φροντίδα των μαλλιών και του σώματος. Όπως το μέλι, είναι ένα προϊόν που δημιουργείται από τις μέλισσες. Ονομάζεται βασιλικός πολτός διότι είναι η μόνη τροφή που η βασίλισσα μέλισσα καταναλώνει καθόλη τη διάρκεια της ζωής της και της δίνει τη δυνατότητα να ζήσει για έξι χρόνια, δημιουργώντας 3.000 αυγά την ημέρα, όταν οι εργάτριες μέλισσες ζουν μόνο 4 έως 6 εβδομάδες. Ωστόσο, δεν είναι απλά μια υπερτροφή για τις μέλισσες. Στα εργαστηριακά τεστς, αυτός ο θησαυρός έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην ανάπλαση της επιδερμίδας, βελτιώνει την κατεστραμμένη επιδερμίδα και την αποτρέπει από το ηλιακό έγκαυμα. Ο βασιλικός πολτός είναι πλούσιος σε ψευδάργυρο, βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β5, Β6 και ακετυλοχολίνη, που είναι όλα εξαιρετικά για την επιδερμίδα, ενώ είναι απαραίτητος για δυνατά μαλλιά και λεία επιδερμίδα. Ένα αληθινό συμπύκνωμα θρεπτικών συστατικών, αυτό το αναζωογονητικό ελιξίριο είναι αναγνωρισμένο για την ικανότητά του να ενδυναμώνει και να αναδομεί την τρίχα από τις ρίζες στα μαλλιά που έχουν ταλαιπωρηθεί και φθαρεί.

Έλαιο καμέλιας

Aντανακλώντας την αφύπνιση των αισθήσεων,

η καμέλια είναι ένα λουλούδι ασυναγώνιστης κομψότητας και είναι γνωστή στην Ασία ως προάγγελος της άνοιξης. Παράγει πολύτιμα, προστατευτικά και απορροφητικά έλαια που είναι ακαταμάχητα και εμπλουτίζουν τα μαλλιά με φως, λάμψη και απαλότητα, χωρίς να τα βαραίνουν. Προσεκτικά εξαγόμενο από τους σπόρους του πράσινου τσαγιού, το έλαιο καμέλιας έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά στην περιποίηση μαλλιών στην Ιαπωνία για πολλά χρόνια. Πλούσιο σε λιπαρά οξέα, Ω-6 και Ω-9, αυτό το μίγμα ευεργετικότητας είναι πραγματικά υπέροχο και ως εκ τούτου, λειτουργεί πολύ καλά όταν χρησιμοποιείται σε καλλυντικά προϊόντα, καθώς η τακτική χρήση του κάνει τα μαλλιά λαμπερά και μεταξένια, ενώ σε βοηθά να αξιοποιήσεις τα μυστικά ομορφιάς που έχουν οι Γκέισες.

Πρόπολη

Γνήσια, φυσική, παράγεται από τις μέλισσες και λειτουργεί σαν ασπίδα για την κυψέλη, η πρόπολη είναι γνωστή για τις ευεργετικές ιδιότητες της. Τόσο όταν χρησιμοποιείται στα μαλλιά όσο και στο σώμα, η πρόπολη έχει προστατευτικές αρετές. Γεμάτη με φυσικά οφέλη, η πρόπολη χρησιμοποιείται ως φάρμακο για αιώνες. Οι αρχαίοι Έλληνες την χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία των πληγών και ο φημισμένος ιατρός Ιπποκράτης την χρησιμοποιούσε κατά τον 5ο αιώνα για τη θεραπεία του έλκους. Αυτό το πολύτιμο προϊόν της μέλισσας χρησιμοποιείται από τις εργάτριες μέλισσες με σκοπό να μονώσουν την κυψέλη τους, να προστατέψουν τα αυγά και να απολυμάνουν την κερήθρα. Ετυμολογικά, η πρόπολη σημαίνει «προ της πόλεως». Σήμερα, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως φυσικό αντιβιοτικό και για να ανακουφίσει τα συμπτώματα της ψωρίασης και της ξηροδερμίας. Περιέχει υψηλά επίπεδα βιοφλαβονοειδών που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς και βιταμίνη Β και ψευδάργυρο που βοηθούν στην αναζωογόνηση της επιδερμιδας.

Έλαιο ελιάς

Ένα μυθικό έλαιο που αντλείται από την καρδιά της Μεσογείου,

το έλαιο ελιάς είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις εξαιρετικά θρεπτικές, μαλακτικές και ενδυναμωτικές ιδιότητές του. Σήμερα είναι περιζήτητο σε όλο τον κόσμο και αποτελεί μια συμβουλή ομορφιάς που περνά από γενιά σε γενιά. Ένα ελιξίριο που θρέφει εντατικά τα μαλλιά και τα ενδυναμώνει ως τις άκρες. Πλούσιο σε λιπαρά οξέα και κυρίως σε ελαϊκό οξύ που είναι ευεργετικό για τα μαλλιά, περιέχει επίσης αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε που είναι γνωστή ότι προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Η Κλεοπάτρα ήταν μόνο μία από τις Αιγύπτιες Φαραώ που ήταν γνωστή για την εκτίμησή της στην ελιά και στα οφέλη της στα μαλλιά και την επιδερμίδα. Αυτό το ιστορικό σύμβολο ομορφιάς μπορεί να έχει φύγει προ πολλού, όμως το μυστικό της ζει ακόμα. Το έλαιο ελιάς είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και πλούσιο σε υδροξυτυροσόλη που έχει σημαντικά αντιφλεγμονώδη οφέλη. Αυτό το θαυματουργό έλαιο μπορεί να κάνει τα μαλλιά μεταξένια και την επιδερμίδα να φαίνεται πιο νεανική από ποτέ.

Έλαιο
αργκάν

Τα δέντρα αργκάν βρίσκονται σε μία προστατευμένη περιοχή στο Μαρόκο,

όπου τα κελύφη τους συγκομίζονται από μια συγκεκριμένη κοινότητα των Μαροκινών γυναικών. Το έλαιο αργκάν που χρησιμοποιούμε είναι οργανικής και βιώσιμης προέλευσης, στηρίζοντας έτσι την τοπική οικονομία για τις κοινότητες με βελτιωμένες συνθήκες εργασίας.

Άργιλος

Μια πρώτη ύλη με αναζωογονητικά και απορροφητικά οφέλη,

η άργιλος είναι γνωστή για τις εξαιρετικές ιδιότητες της. Προερχόμενη από πετρώματα σε όλο τον κόσμο, αυτό το όμορφο πρωτογενές συστατικό είναι πλούσιο σε διοξείδιο του πυριτίου. Οι φυσικές ιδιότητες της ενυδατώνουν και δυναμώνουν τα λιπαρά μαλλιά. Συχνά χρησιμοποιείται συνδυαστικά με άλλα καλλυντικά προϊόντα για να δημιουργήσουν μία συνταγή που προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση έναντι των παραδοσιακών σαμπουάν για την αναζωογόνηση των μαλλιών.

Κίτρο

Με πικάντικη φρεσκάδα και θεραπευτικά οφέλη,

το κίτρο είναι γνωστό για τις εξαιρετικά καθαριστικές και αναζωογονητικές ιδιότητες του. Με παχύ, κίτρινο φλοιό και άρωμα εσπεριδοειδούς, το κίτρο συχνά συγχέεται με το λεμόνι. Η δύναμη αυτού του φρούτου με χρώμα λιακάδας είναι στην κρούστα του και όχι στη σάρκα του. Το έλαιο κίτρου χρησιμοποιούταν ως φάρμακο κατά τη διάρκεια των μεσαιωνικών χρόνων, καθώς ανακούφιζε από σκορβούτο, ναυτία και αφυδάτωση, και οι θεραπευτικές ιδιότητες του είναι καλά τεκμηριωμένες σήμερα. Ωστόσο, το έλαιο κίτρου είναι τόσο ευωδιαστό που χρησιμοποιείται επίσης σε καλλυντικά προϊόντα και αρώματα για αιώνες. Η φρεσκάδα του αφήνει τα μαλλιά αναζωογονημένα και το τριχωτό της κεφαλής ανακουφισμένο.

Κράνμπερι

Πηγή αντιοξειδωτικών και πλούσιο σε φυσικά οφέλη,

το κράνμπερι είναι εδώ και χρόνια αγαπημένο συνοδευτικό στο δείπνο των Χριστουγέννων. Το κράνμπερι προέρχεται από την Βόρεια Αμερική και οι ιθαγενείς Αμερικανοί ήταν οι πρώτοι που το χρησιμοποίησαν ως θεραπευτικό παράγοντα, στη βαφή υφασμάτων και στα τρόφιμα. Γνωστό για τις εξαιρετικά προστατευτικές ιδιότητες του, αυτό το κόκκινο μούρο δεν έχει μόνο καλή γεύση, καθώς όταν το έλαιο του εξάγεται είναι ευεργετικό για τα μαλλιά και την επιδερμίδα. Η υψηλή συγκέντρωση του σε λιπαρά οξέα, Ω-3, Ω-6 και Ω-9 είναι ο τέλειος συνδυασμός για τη διατήρηση ενυδατωμένης και νεανικής επιδερμίδας. Αγαπημένο για χρήση σε καλλυντικά προϊόντα, το έλαιο κράνμπερι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, καθιστώντας το αντιφλεγμονώδες και κάνοντας το να διατηρείται φρέσκο.

Κρέμα ρυζιού

Εμπνευσμένη από τις πρακτικές περιποίησης της επιδερμίδας που εφαρμόζουν οι γυναίκες της Ανατολής, η κρέμα ρυζιού αξιοποιεί τη δύναμη και τα φυσικά οφέλη του ρυζιού. Πλούσια σε θρεπτική βιταμίνη Ε και σε τονωτικά συμπλέγματα βιταμινών Β, η κρέμα ρυζιού βελτιώνει την κυκλοφορία και ενισχύει την ανάπλαση της επιδερμίδας, διατηρώντας τη ενυδατωμένη και επιβραδύνοντας τη διαδικασία γήρανσης της. Απορροφάται εύκολα και είναι αρκετά ήπια για χρήση σε ευαίσθητη επιδερμίδα, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του προσώπου. Χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών για να προστατέψει τα λεπτά μαλλιά και το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής.