Πώς να περιποιηθείτε το σώμα σας το χειμώνα

Ο χειμώνας είναι η πιο δύσκολη εποχή για την επιδερμίδα σας… Κάνετε ό,τι μπορείτε για να την προστατεύσετε;
Για την επιδερμίδα σας, ο χειμώνας μπορεί να σημαίνει ξηρότητα, αφυδάτωση, και καταπόνηση από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον άνεμο. Για να καταπολεμήσετε λοιπόν τις επιπτώσεις του και να μην αφήσετε την αλλαγή των εποχών να κάνει κακό στην επιδερμίδα σας, χρειάζεται ένα ακόμα πιο επιμελές πρόγραμμα για την περιποίηση του σώματός σας.
Περιποίηση σώματος κατά τους χειμερινούς μήνες
Μερικές φορές, η φροντίδα του σώματός μας τον χειμώνα μοιάζει με ατέλειωτο αγώνα. Η αντιμετώπιση των διαφόρων εποχικών επιπτώσεων, όπως η ξηρότητα και οι ερεθισμοί, μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη σε σχέση με τους πιο υγρούς καλοκαιρινούς μήνες –ανάλογα βέβαια και με το πού μένετε. Ο ξηρός καιρός και ο ψυχρός άνεμος μπορεί πραγματικά να φέρουν το χάος στην επιδερμίδα σας, αφήνοντάς την αδύναμη και ευάλωτη απέναντι στη ρύπανση και τις τοξίνες. Μην ανησυχείτε! Με τα κατάλληλα προϊόντα και τα σωστά βήματα, θα έχετε απαλή, ενυδατωμένη επιδερμίδα, σαν και του καλοκαιριού, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Περιποίηση για τις πολύ ξηρές περιοχές
Δεν επηρεάζονται εξίσου όλα τα σημεία του σώματός μας από την αλλαγή των εποχών. Αυτά που καταπονούνται περισσότερο είναι συνήθως αυτά που εκτίθενται και πιο πολύ στο κρύο και τον άνεμο, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός και τα χέρια. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ επιμελής με την καθημερινή περιποίηση του σώματός σας, αλλά και ότι αυτά τα ευάλωτα σημεία θα χρειαστούν ιδιαίτερη φροντίδα τον χειμώνα. Εξοπλίστε το πρόγραμμα περιποίησής σας με μια λοσιόν σώματος με βερίκοκο, ή με ένα προϊόν εντατικής ενυδάτωσης όπως το Garnier Intensive 7 Days, για να βοηθήσετε τις προβληματικές αυτές περιοχές. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας και τον βαθμό της ξηρότητας, ίσως χρειαστεί επίσης να εντάξετε στο πρόγραμμά σας και κάποιο εξειδικευμένο προϊόν για τα χέρια και τα πόδια.
Επιλέγοντας τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης
Το σώμα μας αλλάζει, καθώς μεγαλώνουμε. Οι ανάγκες της επιδερμίδας σας μεταβάλλονται με την πάροδο του χρόνου, γι’ αυτό ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τις συνθέσεις που χρησιμοποιείτε τακτικά (π.χ. προσθέτοντας προϊόντα ειδικά για την ξηρή, τη λιπαρή ή τη μεικτή επιδερμίδα). Και τις περιόδους που ο καιρός είναι κρύος και πιο ξηρός, μπορεί επίσης να παρατηρήσετε αλλαγές στην επιδερμίδα σας που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας. Αυτό απαιτεί ευελιξία και, πάνω από όλα, να διαβάζετε τα σημάδια που σας στέλνει το σώμα σας!