Γιατί έχω σπυράκια & μαύρα στίγματα Γιατί έχω σπυράκια & μαύρα στίγματα

Γιατί έχω σπυράκια & μαύρα στίγματα;

 

ΦΑΓΕΣΩΡΕΣ! Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΜΑΣ...

Οι φαγέσωρες, γνωστοί και σαν σπυράκια, αποτελούν σύνηθες σύμπτωμα της ακμής. Οι ανοιχτοί φαγέσωρες είναι τα μαύρα στίγματα και οι κλειστοί φαγέσωρες είναι τα λευκά στίγματα.

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΠΥΡΑΚΙΑ;

Τα σπυράκια εμφανίζονται, όταν τα κύτταρα της επιδερμίδας γύρω από τα τριχοθυλάκια παρουσιάζουν λειτουργικές ανωμαλίες που παρεμποδίζουν τη διαδικασία της απολέπισης.

ΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ

Το σμήγμα συσσωρεύεται στη ρίζα της τρίχας, με αποτέλεσμα να μένει παγιδευμένο στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Έπειτα, καθώς έρχεται σε επαφή με τον αέρα, το σμήγμα οξειδώνεται και αποκτά πιο σκούρο χρώμα, δημιουργώντας ένα μαύρο στίγμα.

ΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ

Στην περίπτωση των λευκών στιγμάτων, το συσσωρευμένο σμήγμα καλύπτεται από ένα στρώμα κυττάρων. Έτσι, δεν έρχεται σε επαφή με τον αέρα, και δημιουργείται ένα λευκό στίγμα. 
Τα κόκκινα σπυράκια, που ονομάζονται «βατίδες» ή «φλύκταινες», προκαλούνται από τα βακτήρια P-Acne, τα οποία υπάρχουν εκ φύσεως στη χλωρίδα του δέρματος.  
Τα βακτήρια P-Acne αναπτύσσονται στο εσωτερικό των τριχοθυλακίων. Σχηματίζουν φλεγμονώδεις αλλοιώσεις, οι οποίες γίνονται κόκκινα σπυράκια.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ:

Για τα μαύρα και τα λευκά στίγματα: 
Δοκιμάστε το Pure Active 3 Σε 1, για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα που φράσσουν τους πόρους. 
Για τα κόκκινα σπυράκια: 
Καθαρίστε την επιδερμίδα σας με την Pure Active Intensive Intensive 3 Σε 1.