Οι υφασμάτινες μάσκες είναι πλέον παντού, ακόμη και διάσημες κυρίες όπως η Alexa Chung και η Chrissy Teigen ποστάρουν περήφανα φωτογραφίες τους με τις μάσκες αυτές σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι σίγουρα η πιο καυτή τάση στην περιποίηση της επιδερμίδας αυτή τη στιγμή, όμως δεν γεννήθηκαν τώρα. Οι λάτρεις της ομορφιάς καθαρίζουν την επιδερμίδα τους με μάσκες προσώπου εδώ και αιώνες· λέγεται, μάλιστα, ότι η Κλεοπάτρα τους έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση. Ωστόσο, η υφασμάτινη μάσκα είναι κορεάτικη ιδέα.

Γιατί οι υφασμάτινες μάσκες έγιναν τόσο δημοφιλείς;

Η ανεπίσημη διαφήμισή τους από πολλές διάσημες κυρίες πυροδότησε ένα κύμα μανίας για τις υφασμάτινες μάσκες οι οποίες, αν και στην αρχή ήταν πάρα πολύ ακριβές, πλέον είναι αρκετά προσιτές. Μπορείτε να τις βρείτε σε ατομικές συσκευασίες, για να μην χρειαστεί να δεσμευθείτε αγοράζοντας ολόκληρο βαζάκι. Απλώς τις δοκιμάζετε και αποφασίζετε αργότερα. Το μικρό και εύχρηστο μέγεθός τους τις καθιστά ιδανικές για να τις χρησιμοποιήσετε γρήγορα, όπου κι αν βρίσκεστε.

Τι ακριβώς κάνουν;

Αυτές οι μάσκες με την περίεργη όψη έχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Αποτελούμενες από υφασμάτινες ίνες, είναι εμπλουτισμένες με έναν πλούσιο ορό και, καθώς κολλάνε πάνω στην επιδερμίδα, προσφέρουν μια πραγματική έκρηξη ενυδάτωσης μέσα σε μόλις 10-15 λεπτά. Συχνά, η θαμπάδα της επιδερμίδας οφείλεται στην αφυδάτωσή της. Όλη αυτή η ενυδάτωση αναζωογονεί την επιδερμίδα χαρίζοντάς της φρεσκάδα και νεανική όψη. Χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό τους, η ενυδάτωση επικεντρώνεται στις περιοχές που την έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Καταπραΰνουν και χαρίζουν φρεσκάδα, κάτι που τις καθιστά ιδανικές για τις ξηρές ή τις ευαίσθητες επιδερμίδες –ή απλώς για όταν η εβδομάδα σας ήταν εξαντλητική και η επιδερμίδα σας χρειάζεται λίγη φροντίδα.

Σε αντίθεση με πολλές άλλες μάσκες προσώπου, οι υφασμάτινες μάσκες δεν χρειάζονται ξέβγαλμα. Αφού αφήσετε την υφασμάτινη μάσκα να δράσει για όσο χρόνο χρειάζεται, απλώς κάνετε μασάζ στην επιδερμίδα σας με όσο προϊόν απομένει και πετάτε το ύφασμα. Η εφαρμογή τους είναι πολύ εύκολη και απόλυτα… τακτοποιημένη, κάτι που τις καθιστά τέλεια λύση για όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού! Θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων επιλογών, όπως για παράδειγμα υφασμάτινες μάσκες που τις αφήνετε όλη τη νύχτα, για μια έξτρα δόση εντατικής ενυδάτωσης. Οι υφασμάτινες μάσκες μπορούν να χρησιμοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, και η τακτική τους χρήση θα αναζωογονήσει και θα φωτίσει την επιδερμίδα σας.