Χρήσιμες συμβουλές για να κρατήσετε τα βαμμένα σας μαλλιά απαλά, με ζωηρό χρώμα.

Μετά την εφαρμογή της αγαπημένης σας απόχρωσης, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι περιποιείστε τα μαλλιά σας σωστά. Είτε αποφασίσατε μια ριζική μεταμόρφωση είτε μια πιο διακριτική αλλαγή, οποιαδήποτε βαφή θα αφήσει τα μαλλιά σας πιο άγρια και πιο ξηρά από ό,τι ήταν. Μην φοβάστε όμως! Με τις συμβουλές και τα κόλπα που θα σας πούμε, τα μαλλιά σας θα ξαναβρούν τον παλιό καλό, μεταξένιο εαυτό τους.

Δώστε στα μαλλιά σας όλη την αγάπη και τη φροντίδα που χρειάζονται!

Εντατική περιποίηση: το ότι η βαφές μαλλιών μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σας τραχιά και άγρια δεν αποτελεί δα και κανένα επτασφράγιστο μυστικό. Για να το αποτρέψετε, βάλτε στο πρόγραμμά σας μια θεραπεία εντατικής περιποίησης, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Βρέξτε τα μαλλιά σας, εφαρμόστε το μαλακτικό και αφήστε να δράσει για μισή ώρα. Αφού το ξεβγάλετε καλά, θα δείτε αμέσως τη διαφορά τόσο στην απαλότητα όσο και στη λάμψη των μαλλιών σας.

Χρησιμοποιήστε το σωστό σαμπουάν: αποφύγετε τα σκληρά σαμπουάν που θα κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται θαμπά και ταλαιπωρημένα. Επιλέξτε ένα απαλό σαμπουάν, σχεδιασμένο ειδικά για τα βαμμένα μαλλιά, που θα προστατεύσει και θα τονώσει το χρώμα σας. Βρείτε το καλύτερο σαμπουάν για τα δικά σας μαλλιά.

Μείνετε μακριά από το πιστολάκι: αν δεν βιάζεστε, κρατήστε μακριά το πιστολάκι και τα σίδερα ισιώματος και κατσαρώματος, αφού αυτά θα κάνουν τα μαλλιά σας πορώδη. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά όσο το δυνατόν πιο συχνά, ειδάλλως φροντίστε να χρησιμοποιείτε κάποιο θερμοπροστατευτικό σπρέι πριν από τη χρήση οποιουδήποτε εργαλείου styling.

Να τα βάφετε συχνά, αλλά όχι υπερβολικά συχνά: θα πρέπει να ανανεώνετε τη βαφή σας μία φορά τον μήνα κατά το μέγιστο. Το πολύ συχνό βάψιμο κάνει τα μαλλιά άγρια, σαν άχυρα, οπότε μην βιαστείτε να αλλάξετε ξανά χρώμα.