ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΡΙΤΕ;

Βούτυρο καριτέ είναι η κοινή ονομασία του παχύρρευστου, εξαιρετικά διεισδυτικού βάλσαμου που προέρχεται από το αφρικανικό δέντρο Shea, μετά την άλεση των καβουρδισμένων καρπών του και τον διαχωρισμό του πολύτιμου αυτού ελαίου. Το έλαιο αυτό, που στερεοποιείται σε θερμοκρασία δωματίου, έχει κρεμώδη και πλούσια υφή, ιδανική για την καταπράυνση και την ενυδάτωση της ξηρής επιδερμίδας και των μαλλιών.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΡΙΤΕ;
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΡΙΤΕ

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΡΙΤΕ

ΤΑ ΕΝΥΔΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΡΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ
Σε ακατέργαστη μορφή, το βούτυρο καριτέ είναι πλούσιο σε Βιταμίνες Α & Ε, καθώς και σε μια πληθώρα απαραίτητων λιπαρών οξέων. Συχνά εφαρμόζεται απευθείας στα σκασμένα χείλη ή τις σκασμένες φτέρνες, καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο χρήζει επειγόντως ενυδάτωσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι σε ακατέργαστη μορφή, στην οποία παρουσιάζει και τη μέγιστη αποτελεσματικότητα, το βούτυρο καριτέ μπορεί να αντιστρέψει ακόμη και την πιο βαθιά ξηρότητα μέσα σε μόλις τρεις ημέρες. Επιλέξτε μια λοσιόν με βούτυρο καριτέ για να καταπραΰνετε το έκζεμα ή άλλα εξανθήματα.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ
Σύμφωνα με μελέτες, το λίπος από τους καρπούς του δέντρου shea λειτουργεί εξαιρετικά σαν αντιφλεγμονώδες, ανακουφίζοντας τα ηλιακά εγκαύματα και τις γρατζουνιές, μειώνοντας τους ερεθισμούς από τα τσιμπήματα εντόμων, ακόμη και καταπραΰνοντας τους πόνους των μυών και των αρθρώσεων.

 

ΕΝΥΔΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΝ

Μολονότι το βούτυρο καριτέ είναι στέρεο σε θερμοκρασία δωματίου, όταν έρθει σε επαφή με την επιδερμίδα και τη φυσική θερμότητα που εκπέμπει το σώμα μας, λιώνει και απορροφάται στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Αναπληρώνει όλα τα ευεργετικά λίπη και συγκρατεί το νερό, για να αναζωογονήσει την επιδερμίδα και να τη βοηθήσει να ανακτήσει τη νεανικότητά της. Πέραν της άφθονης ενυδάτωσης που θα σας προσφέρει μια λοσιόν ή ένα βάλσαμο βουτύρου καριτέ χαρίζοντας ζωντάνια και λάμψη τόσο στην επιδερμίδα όσο και στα μαλλιά σας, έχει αποδειχθεί ότι το βούτυρο καριτέ βοηθά και στην ανοικοδόμηση του κολλαγόνου –αυτής της πολύτιμης ένωσης που υπάρχει στο σώμα μας και είναι υπεύθυνη για τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας μας.

 

ΕΝΥΔΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΝ
Η ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΗΞΕΡΕ

Η ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΗΞΕΡΕ

Μεταξύ των πολλών φυσικών θεραπειών ομορφιάς που συνδέονται με τη βασίλισσα της αρχαίας Αιγύπτου, το βούτυρο καριτέ ήταν μια από τις πιο πολύτιμες. (Το ξύλο του δέντρου shea κατείχε περίοπτη θέση στον αιγυπτιακό πολιτισμό· τα κρεβάτια των βασιλέων σκαλίζονταν από το ξύλο αυτό.)