ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και η μείωση του περιβαλλοντικού μας αντικτύπου αποτελούν πρωταρχικούς στόχους της Garnier. Προσπαθούμε ολοένα και περισσότερο να χρησιμοποιούμε υλικά, προϊόντα και συσκευασίες που σέβονται το περιβάλλον.

 • ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ

  Επεκτείνουμε τη χρήση ανανεώσιμων πρώτων υλών προερχόμενων από βιώσιμες πηγές, όπως η φυσικής προέλευσης γλυκερίνη.

  Όλες οι χάρτινες συσκευασίες μας φέρουν την πιστοποίηση του FSC (Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών), εξασφαλίζοντας ότι τα υλικά μας είναι προϊόν της υπεύθυνης διαχείρισης των δασών.

  Πιστεύουμε επίσης ότι οι παραγωγοί παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία της βιοποικιλότητας, γι' αυτό όλες μας οι προσπάθειες εστιάζουν στον βιώσιμο και υπεύθυνο πορισμό υλών: για παράδειγμα, το βούτυρο Καριτέ που χρησιμοποιούμε προέρχεται από οικολογικές καλλιέργειες στη Μπουρκίνα Φάσο.

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 • Επιπλέον, η πράσινη χημεία παίζει μεγαλύτερο ρόλο στις διαδικασίες σύνθεσης και προσπαθούμε διαρκώς να βελτιώνουμε τις συνθέσεις μας, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση ευαίσθητων συστατικών και να αυξηθεί η βιοδιασπασιμότητα των προϊόντων μας, με στόχο την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στα ευάλωτα οικοσυστήματα.

  Για παράδειγμα, όλα τα προϊόντα καθαρισμού της σειράς Ultra DOUX Shower Care έχουν πλέον υψηλότερους δείκτες βιοδιασπασιμότητας (88%-93%*).

  Επίσης, έχουμε δεσμευθεί να χρησιμοποιούμε Περλίτη, μια φυσική εναλλακτική αντί για τα μικροσφαιρίδια πολυαιθυλενίου, σε όλα τα scrubs μας (η σταδιακή κατάργηση θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του 2016).

   

  * σύμφωνα με τις 301 δοκιμές του ΟΟΣΑ ή το ισοδύναμο κατά ISO

 • ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

  Δεδομένου ότι οι συσκευασίες αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες πηγές εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η Garnier έχει δεσμευθεί να μειώσει τον αντίκτυπό της στο κλίμα αυξάνοντας τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών όπως το R-PET.

  Μια από τις πρωτοβουλίες μας, για την οποία είμαστε περήφανοι, είναι η εισαγωγή στην αγορά κάποιων εκ των πιο ελαφρών δοχείων.

  Επίσης, μειώνουμε σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές αερίων, δημιουργώντας εγκαταστάσεις που πληρούν τα κριτήρια βιωσιμότητας.

  Μάθετε περισσότερα για την απόδοση των εργοστασίων μας στο sharingbeautywithall.