ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΡΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ

Στη Μπουρκίνα Φάσο, το δέντρο καριτέ θεωρείται εθνικός θησαυρός. Το βούτυρο καριτέ αναφέρεται ως «λευκός χρυσός για τις γυναίκες» και είναι γνωστό για τις εξαιρετικές θρεπτικές του ιδιότητες στα μαλλιά και την επιδερμίδα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Garnier επιλέγει βούτυρο από τη Μπουρκίνα Φάσο από το 2014, συλλέγοντας το με βιώσιμες διαδικασίες. Σήμερα, βρίσκεται στην καρδιά 74 προϊόντων της Garnier παγκοσμίως.

Sustainable Sourcing

ΠΑΡΟΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ

Οι καρποί από τους οποίους προέρχεται το βούτυρο καριτέ που χρησιμοποιούμε στη Garnier, συλλέγονται από γυναίκες, που ανοίκουν σε Συλλόγους Παραγωγών.

Το πρόγραμμα βιώσιμης προμήθειάς μας στοχεύει στην υποστήριξη των γυναικών που συλλέγουν τους καρπούς καθώς και στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.

Η Garnier παρέχει στις γυναίκες που συλλέγουν τους καρπούς μέσω των Συλλώγων Παραγωγών:

-Δίκαιο και άμεσο εισόδημα

- Εκπαίδευση σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές συλλογής και επεξεργασίας

- Βελτιωμένα μαγειρικά σκεύη, για να περιορίσουν τη χρήση καυσίμων υλών από ξύλο και να συμβάλουν έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της διατήρησης των δέντρων καριτέ.

ΕΛΑΙΟ ARGAN & ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ARGAN ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ

Το έλαιο Argan ονομάζεται ο "πράσινος χρυσός" του Μαρόκο, το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου τα δέντρα Argan αναπτύσσονται φυσικά, χάρη στις ιδιαίτερες συνθήκες του κλίματος και του εδάφους. Το έλαιο Argan της Garnier παράγεται στην περιοχή του Agadir και βρίσκεται στην καρδιά 79 προϊόντων της Garnier παγκοσμίως σήμερα.

Sustainable Sourcing

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ARGAN

Το έλαιο Argan μας προέρχεται βιώσιμα από το Μαρόκο και οι καρποί εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να επεξεργάζονται χειρωνακτικά από γυναίκες οργανωμένες σε συνεταιρισμούς. Το πρόγραμμα μας για την αειφόρο προμήθεια αποσκοπεί στην προστασία του μόνου ενδημικού δάσους από δέντρα Argan στον κόσμο και την ενδυνάμωση των γυναικών.

 Η Garnier συμβάλλει στην υποστήριξη 570 γυναικών, σε 6 συνεταιρισμούς σε μικρά χωριά στην περιοχή του Agadir, με:

- Τη δημιουργία δίκαιου, σταθερού εισοδήματος

- Την ενδυνάμωση των γυναικών με κοινωνική και οικονομική ανεξαρτησία

- Τη συνεισφορά σε ταμείο τοπικής ανάπτυξης για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη, μαθήματα αλφαβητισμού και εγκαταστάσεις παιδικών σταθμών για τα παιδιά τους.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η Garnier αγοράζει από τους συνεταιρισμούς όχι μόνο το έλαιο Argan αλλά και άλλα προϊόντα από τον καρπό όπως

πούδρα από τον καρπό του Argan και το πεπιεσμένο εκχύλισμα από τον καρπό. 

Από το 2009, οι γυναίκες στους συνεταιρισμούς αυξήθηκαν από 338 σε 570.