Αν, όπως και για εμάς, το βάψιμο των μαλλιών σας είναι η δεύτερη φύση σας, τότε σίγουρα θα ξέρετε ότι το βάψιμο καταστρέφει την τρίχα, ακόμη και μετά από μία μόλις βαφή. Ωστόσο, μπορείτε να περιορίσετε τη ζημιά, ακολουθώντας ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα περιποίησης.

1) Προετοιμάστε τα μαλλιά σας πριν από τη βαφή

Η χρήση μασκών περιποίησης μία με δύο εβδομάδες πριν από τη βαφή έχει πολύ θετικά αποτελέσματα, καθώς δυναμώνει τα μαλλιά και περιορίζει την καταστροφή της τρίχας.

2) Επιλέξτε ένα χρωμοπροστατευτικό προϊόν

Από όπου κι αν αγοράζετε τα προϊόντα σας, σίγουρα θα μπορέσετε να βρείτε σαμπουάν ή μαλακτικές για βαμμένα μαλλιά. Φροντίστε κάθε φορά να τα ξεβγάζετε πολύ καλά.

3) Δοκιμάστε ένα προϊόν που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα

Ειδάλλως, μπορείτε να επιλέξετε μια μαλακτική που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και η οποία θα κρατήσει τα μαλλιά σας ενυδατωμένα μέχρι το επόμενο λούσιμο. Προσοχή όμως: επιλέξτε ένα μαλακτικό σχεδιασμένο για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, γιατί θα είναι πιο ανάλαφρο και δεν θα βαρύνει τα μαλλιά σας.

4) Καταπιαστείτε με τις μάσκες μαλλιών

Η εφαρμογή, μια φορά την εβδομάδα ή πιο συχνά, μιας μάσκας εντατικής περιποίησης θα αναζωογονήσει τόσο τη ρίζα όσο και το χρώμα των μαλλιών σας, αφού θα διεισδύσει σε βάθος προσφέροντας εξαιρετική ενυδάτωση. Επικεντρωθείτε μόνο στις άκρες και στο μήκος των μαλλιών, αποφεύγοντας το τριχωτό της κεφαλής.

5) Αψηφήστε το κρύο

Το λούσιμο, και ιδιαίτερα το ξέβγαλμα, με κρύο νερό σφραγίζει την υγρασία στην τρίχα και σας εξασφαλίζει πιο λαμπερά, πιο υγιή μαλλιά, με πιο ζωηρό χρώμα.