Όχι, δεν μιλάμε για ατοπήματα που έχουν να κάνουν με τη μόδα, αλλά για συνήθειες που έχετε καθημερινά και οι οποίες μπορεί να καταστρέφουν τα μαλλιά σας! Διαβάστε τις παρακάτω 9 συμβουλές και δείτε πώς μπορείτε να ανακτήσετε την υγεία των μαλλιών σας.

1) Έντονο στέγνωμα με την πετσέτα;

Δυστυχώς, όλοι το κάνουμε ενίοτε, αλλά είναι κάτι που μπορεί πραγματικά να βλάψει τα μαλλιά σας ιδίως αφού, όταν είναι βρεγμένα, είναι πιο εύθραυστα από κάθε άλλη στιγμή. Να είστε επιεικείς με τα μαλλιά σας· στεγνώστε τα απαλά, χωρίς δυνατό τρίψιμο.

2) Η θερμοκρασία στο τέρμα;

Ένας Θεός ξέρει γιατί τα πιστολάκια και τα σίδερα ισιώματος είναι φτιαγμένα να φτάνουν σε τόσο ψηλή θερμοκρασία· το σίγουρο είναι πάντως ότι τα μαλλιά σας δεν χρειάζονται όλη αυτήν τη θερμότητα. Ρυθμίστε τα σε μια μέση ή χαμηλή θερμοκρασία, για να διαφυλάξετε την υγεία των μαλλιών σας.

3) Παραλείπετε τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα;

Όταν χρησιμοποιείτε σίδερο ισιώματος ή κατσαρώματος στα μαλλιά σας, πρέπει απαραιτήτως να τα προστατεύετε εφαρμόζοντας ένα σπρέι κατά της θερμότητας.

4) Βίαιο ξεμπέρδεμα των βρεγμένων μαλλιών;

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ πιο εύθραυστα και έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ψαλίδα. Αντί για τη συνηθισμένη σας βούρτσα, προτιμήστε μια χτένα με αραιά δοντάκια, και ξεμπερδέψτε τους κόμπους με απαλές κινήσεις, χωρίς να τραβάτε απότομα τα μαλλιά σας. Είναι ένας σίγουρος τρόπος να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και μεταξένια.

5) Δεν πλένετε τη βούρτσα σας;

Οι περισσότερες γυναίκες καθαρίζουν τακτικά τα πινέλα του μακιγιάζ τους. Συχνά όμως ξεχνούν τις βούρτσες των μαλλιών τους και όλους τους ρύπους που συσσωρεύονται εκεί και που ενδέχεται να είναι βλαβεροί για τα μαλλιά. Αφαιρέστε τις σπασμένες τρίχες πριν από το βούρτσισμα, και καθαρίστε καλά τη βούρτσα με ζεστό νερό και λίγη μαγειρική σόδα.

6) Έχετε ξεχάσει τι σημαίνει κομμωτήριο;

Ακόμη κι αν δεν βάφετε τα μαλλιά σας ή αν δεν κάνετε κάποιο κούρεμα που να χρειάζεται συχνή συντήρηση, θα πρέπει να κλείνετε ραντεβού περίπου μια φορά τον μήνα, για ένα ελαφρύ τριμάρισμα που θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να παραμείνουν υγιή και να αναπτυχθούν.

7) Πιάνετε σφιχτά τα μαλλιά σας;

Το να πιάνετε τα μαλλιά σας σε έναν σφιχτό κότσο ή μια αλογοουρά είναι και επώδυνο και βλαβερό για τα μαλλιά σας, αφού κάνει τις εύθραυστες τρίχες να σπάνε. Δοκιμάστε άλλα χτενίσματα, όπως μια χαλαρή αλογοουρά με χωρίστρα στο πλάι ή έναν χαμηλό κότσο, για ένα πιο ανάλαφρο, κομψό look.

8) Λίγο τζελ, μια σταλιά αφρός, μερικές σταγόνες λάδι...

Υπερβολική ποσότητα προϊόντων; Ναι, βεβαίως και γίνεται, και μάλιστα όλα αυτά συσσωρεύονται στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας προκαλώντας λιπαρότητα και άλλα προβλήματα.

9) Κρεπάρισμα και ανάποδο στέγνωμα

Τέλος, σταματήστε να κρεπάρετε τα μαλλιά σας και να τα στεγνώνετε γυρνώντας ανάποδα. Πηγαίνοντας ενάντια στη φυσική κατεύθυνση των μαλλιών σας, τα αποδυναμώνετε. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να τους δώσετε εντυπωσιακό όγκο!